Motorsportsdag   25/06/14

Det bliver en kæmpe oplevelse
- at få Den Internationale Racing Festival til Roskilde! lyder det fra borgmesteren
Når Den Internationale Racing Festival kommer til Roskilde, vil bilentusiaster fra både ind- og udland valfarte til byen. Eventen kommer til at foregå i hjertet af Roskilde, hvor borgmester Joy Mogensen ser frem til en whau-oplevelse for alle bilinteresserede

”Racing festivalen er jo et helt særligt arrangement, hvor man som publikum får en kæmpe oplevelse. Og samtidigt får vi på den måde genoplivet et stykke af byens historie, som mange stadig mindes med stor glæde,” fortæller borgmester Joy Mogensen.


Roskildes borgmester Joy Mogensen og Thorkild Thyrring.

I Roskilde lå nemlig Roskilde Ring, som fra 1955-1968 var en internationalt anerkendt racerbane. Her dystede datidens stjerner – også i Formel 1 enkelte gange – og banen fik stor betydning for dansk racersport og gav stor international omtale af Roskilde.

”Så når vi nu på en måde genopliver Roskilde Ring og lægger asfalt til imponerende biler og nogle af de dygtigste racerkørere, så har vi det historiske vingesus med. Vi har noget særligt her i Roskilde med Kevin og Jan Magnussen, men vi havde også noget helt særligt dengang, som stadig huskes – både i motorsportsverdenen og blandt de mange fans,” siger borgmester Joy Mogensen.

På Racing Festivalen har publikum mulighed for at få en uforglemmelig tur i deres drømmebil – med en professionel racerkører bag rattet – og for at se de mange flotte supersportsvogne helt tæt på. Overskuddet fra festivalen går til velgørenhed, og bag festivalen står racerkører Thorkild Thyrring. Da han tidligere på året bankede på hos borgmesteren med forslag om at lægge eventen i Roskilde, var svaret et klart ja tak.

”Det bliver en kæmpe oplevelse af få Den Internationale Racing Festival til Roskilde! For to år siden havde festivalen over 57.000 besøgende inde i København, så vi har kæmpestore forventninger. Og så håber jeg naturligvis, at mange både vil deltage i racing festivalen og samtidigt benytte lejligheden til at nyde nogle af vores mange andre attraktioner,” siger Joy Mogensen.

Den Internationale Racing Festival afholdes 18.-19. oktober 2014, hvor der laves et baneforløb gennem byens gader.

Vidste du?


Roskilde Ring var en international racerbane i Roskilde, som lå tæt på byens centrum, i nærheden af det nuværende Musicon. Banen blev åbnet som jordbane i en gammel grusgrav på grundlovsdag, den 5. juni 1955. Efterfølgende blev den asfalteret og i løbet af de næste 13 år, blev der afholdt 85 arrangementer på banen med i alt 571 forskellige løb. Langt de fleste løb var for biler inden for forskellige klasse, fra formel 1 til standardvogne, og Roskilde Ring blev et internationalt anerkendt omdrejningspunkt for racerløb.

Derudover blev der også kørt motorcykelløb og motocross, hvor bakkerne og skråningerne omkring banen blev inddraget, og banen lagde også jord til go-karts, fire cykelløb og et enkelt løb for traktorer.

I takt med at Roskilde voksede, blev banen dog gradvist omringet af privat beboelse og lukkede som følge heraf i 1968.

Roskilde Kommune

Den Internationale Racing Festival
 

Reklamer

Peugeot Roskilde


Peugeot Holbæk