Kører info   15/01/14

Racerskole på Jyllandsringen 2014
Har du planer om at blive racerkører, så deltag i racerskole på Jyllandsringen
FDM Jyllandsringen afholder i samarbejde med AAS Racerskole den 27. - 28. marts 2014. Du kan ved at deltage i racerskolen og bestå de afsluttende prøver erhverve en B licens. En B licens giver ret til, at deltage i nationale asfaltbaneløb, folkerace og rallycross. Med en B licens kan du også løse licens til løb, der afvikles i andre EU lande

Kurset er tilrettelagt for standardbiler, og deltagerne skal selv medbringe bil til kurset. Bilen skal opfylde færdselslovens krav til støjdæmpning. Har man ikke selv en køreklar racerbil kan man leje en som opfylder kravene ved at kontakte Jesper Carlsen på telefon 22448589 eller Jesper@fdmmotorsportsevent.dk
Man kan også deltage i kurset i sin egen gadebil. Det er ikke muligt at deltage med en formelbil.

Føreren skal være iklædt personligt sikkerhedsudstyr som styrthjelm, handsker, køresko, brandhæmmende undertøj og strømper samt balaclava og køredragt under den praktiske del af kurset.

Teori

Kurset starter med teori den 27. marts 2014 fra kl. 17.00 til ca. kl. 22.00.

Af elementerne i teori kan nævnes: Personligt sikkerhedsudstyr, bilens sikkerhedsudstyr, løbsreglemet, flagreglement, strafbestemmelser og startprocedurer.

Praktik

Undervisningen fortsætter den 28. marts 2014 fra kl. 08.00. til den afsluttende prøve om eftermiddagen ca. kl.15.00. Vi starter med teoretisk gennemgang, hvor vi går svingene igennem, derefter trænes i praktik et par sving af gangen. Når sving 1 og 2 sidder på rygmarven udvides med sving 3 og 4 og når de er på plads kobles sving 5 og 6 på. Sådan fortsætter det indtil alle sving på banen er med og du har helt styr på, at finde den rigtige linie banen rundt.
Udover ideallinier trænes også i bremseteknik, bremsepunkter, ind/udkørsel fra pitområdet. Der øves også en masse starter og startprocedurer.

Afsluttende prøve

Om eftermiddagen ca. kl.15.00. afholdes både en teoretisk og en praktisk prøve, som forestås af en dommer fra DASU ( Dansk Automobil Sports Union ) For at kunne aflægge prøve skal man være medlem af en motorklub som er tilknyttet DASU.
Hvis man ønsker at deltage i kurset for at lære avanceret køreteknik, men ikke ønsker at aflægge baneprøve, er dette selvfølgelig også muligt.

Kursusforløb

Start på kursus 27. marts 2014 kl. 17.00 til ca. 22.00.
Undervisning i teori.
Aftensmad undervejs.

Kurset fortsætter 28. marts 2014 kl. 07.30 med morgenbuffet.
Undervisning i praktik fra kl. 08.00
Frokost og eftermiddagskaffe undervejs
Prøver i teori og praktik ca. kl. 15.00
Afslutning ca. kl. 16.00

Hvad kan man deltage med?

Kurset er tilrettelagt for standardbiler, og deltagerne skal selv medbringe bil til kurset. Bilen skal opfylde færdselslovens krav til støjdæmpning. Har man ikke selv en køreklar racerbil kan man leje en som opfylder kravene ved at kontakte Jesper Carlsen på telefon 22448589 eller Jesper@fdmmotorsportsevent.dk. Man kan også deltage i kurset i sin egen gadebil. Det er ikke muligt at deltage med en formelbil.

Føreren skal være iklædt personligt sikkerhedsudstyr som styrthjelm, handsker, køresko, brandhæmmende undertøj og strømper samt balaclava og køredragt under den praktiske del af kurset.

Instruktører

Per Leth fra AAS, erfaring som løbsleder,
Per Bach fra FDM Jyllandsringen, erfaren instruktør i køreteknik
Bjarne Kragelund fra FDM Jyllandsringen, mange års erfaring som racerkører.

Pris

For medlemmer af FDM kr. 3.600
For ikke medlemmer af FDM kr 4.000
Hertil kommer DASU forsikring til kr. 300

Kursusprisen er incl. moms samt aftensmad den 27. marts og morgenbuffét, frokost og eftermiddagskaffe den 28. marts.

Tilmelding

Kontakt FDM Jyllandsringen - for at få tilsendt anmeldelsesblanket - på telefon 86853322 eller mail jyllandsringen@fdm.dk.

Når vi har modtaget anmeldelsesblanketten i underskrevet tilstand, tilsendes kursusmateriale.

FDM


Læs mere om:
  • Jyllandsringen

  •  
    Reklamer

    Peugeot Roskilde


    Peugeot Holbæk