207 Spider Cup DK   03/10/12

Rasmus Wendelboe vinder Peugeot Spider Cup TOTAL 2012
207 Spider CupEfter en forrygende sæson med to sejre og to tredjepladser i den franske Peugeot Spider Cup-serie, kronede Rasmus Wendelboe et flot og imponerende racerår med det danske mesterskab i Peugeot Spider Cup TOTAL ved finaleløbet på Jyllands-Ringen.

Rasmus Wendelboe har i løbet af året været toneangivende i sin Peugeot Spider Cup-racer, såvel national som internationalt, og det ændrede sig ikke til finaleweekenden på Jyllands-Ringen.

Med en margin på et helt sekund fortsatte Rasmus Wendelboe stilen fra træningen i lørdagens tidtagning, der blev kørt på en drivende våd racerbane. Den flotte pole position understregede Rasmus’ kandidatur til det samlede mesterskab. Pladserne fra nummer to til seks var kun adskilt af 28/100 af et sekund og heriblandt lå de to andre titelbejlere Henrik Jansen og Elliot Winther som henholdsvis nummer tre og fire.

Straks da starten gik i søndagens første løb, tog Rasmus føringen. Den beholdt han uden besvær og uden trusler til målstregen og med Elliot Winther på tredjepladsen, var forskellen i point så stor, at Rasmus’ første danske mesterskabet i banesport var en realitet til stor euforisk glæde for både den unge racerkører samt hans team.

Frem mod eftermiddagens andet heat trak skyerne mere og mere sammen og der var i perioder en ganske let støvregn i luften. Det holdt dog tørvejr, og sidste heat blev afviklet med slicks på de mange Peugeot Spider Cup-racere i feltet. Morten Buus kom bedst fra start og fik skabt lidt luft til Henrik Jansen og Elliot Winther som kæmpede om andenpladsen i mesterskabet. Med mesterskabet i hus, valgte Rasmus Wendelboe at bringe sin racer sikkert i mål på en tredjeplads og lade de to førnævnte konkurrenter dyste uden hans indblanding om de resterende to pladser i mesterskabet.

”Det har været et helt fantastisk år for mig og min familie, der har støttet og hjulpet trofast gennem hele året. At vinde løb i den franske serie har været en ubeskrivelig fed oplevelse, men det kan ikke måle sig med den stolthed og glæde jeg føler over at kunne kalde mig selv Dansk Mester,” fortæller Rasmus Wendelboe. ”Med hjælp fra mine hovedsponsorer Total Danmark og FDM Motorsport event er det blevet til hele 13 podieplaceringer i 2012, og den stime vil jeg gerne fortsætte i 2013,” slutter Rasmus Wendelboe uden endnu at kunne løfte sløret for fremtidsplanerne.