Advan Cup   15/09/09

Bruno mistede gnisten
I den forgangne weekend blev årets næstsidste afdeling af Advan Cup mesterskabet kørt, og Bruno Rasmussen var helt klar til at komme ud og køre en masse point hjem. Vejrudsigten var fortræffelig og dermed var der lagt op til en rigtig god sensommer race weekend på Ring Djursland.

Bilen ankom til Ring Djursland fredag hvor den var top shinet og klar til race, alle i teamet var overbevist om at den fungerede og kørte som den skulle, men sådan var det ikke rigtig.

Lørdag formiddag var det tid til den fri træning, her startede så de problemer som senere skulle vise sig at forfølge Bruno Rasmussen hele weekenden.
Der opstod problemer med elektronikken på Peugeot 307’eren, og ved indbremsning på trapperne på Ring Djursland, hvor man kommer med høj fart havde bilen slået ABS systemet fra, dermed blokerede alle 4 hjul, det medførte at Bruno endte den fri træning i sandfanget uden at sætte en brugbar tid.
Efterfølgende viste det sig at batteriet var klappet sammen, og dermed var der ikke den fornødne strøm til at holde ABS systemet kørende, men trods afkørslen var der fortsat optimisme hos BR motorsport.


Den fri træning endte i 'sandkassen' for Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Kvalifikationen blev kørt sidst på dagen, men her ville bilen igen ikke makke ret. Bruno var kørt op i pitten hvor han parkerede indtil han skulle ud og køre kvalifikation, men da raceren skulle startes igen ville den kun køre på 3 cylindre.
Det betød at bilen holdt et kvarter i pitten mens teamet udbedrede fejlen, og med 5 minutter tilbage af kvalifikationen havde Bruno dog mulighed for at konstaterer at raceren kørte perfekt.

Bruno kørte ud på banen og bilen kørte fint, men på hans første hurtige omgang kom der safety car på banen, og den blev der til denne session var slut. Derfor fik Bruno ikke sat en rigtig hurtig tid. Han blev noteret for 1:01,606 og det rakte til 14. pladsen, ikke noget specielt positivt udgangspunkt til race 1.


Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det fratog dog ikke Bruno fra at være optimist, for teamet arbejde hårdt på at få løst den elektriske fejl, og Bruno var overbevist om at han kunne avancere væsentligt, så alle var glade og optimister i BR motorsport.

Søndag var raceday og Ring Djursland var igen et fantastisk sted at være, til trods for den let kølige vind.
Heat 1 blev kørt midt på formiddagen og alting startede som det skulle. Bruno avancerede fra sin startplacering bagest i feltet, og Peugeot’en gjorde præcis det den skulle, nemlig køre stærk.
Desværre varede glæden ikke ved, og midtvejs i løbet begyndte bilen igen at gøre vrøvl. Igen var det elektronikken der spillede Bruno et puds, og bilen satte momentvis ud og kom så tilbage igen. Det skete flere gange og det betød desværre at den fine start ikke førte helt til det resultat som Bruno havde ønsket sig.


Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det betød at udgangspunktet til heat 2 var lige så svær som den var til heat 1. Bruno starter igen bagest, men heldigvis er han en ukuelig optimist og tror på at det gode resultat vil komme. Alt gik fint fra start og Bruno var igen hurtig, men bilen driller desværre igen.
Heldigvis var der ikke helt så mange udsættere som i heat 1, derfor kunne Bruno køre en 8. plads hjem.


Bruno Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Desværre blev det ikke til så mange point i denne weekend, og Bruno er nu placeret på den samlede 6. plads, med 147 point, efter denne her weekend.

Danmarksmesterskabet er placeret i Advan Cup, men Bruno har stadig muligheden for at erobre den samlede 3. plads, og det er selvfølgelig målet for DM finalen der 4. oktober på Jyllandsringen.

Vejgaard


Læs mere om:
  • Bruno Rasmussen
  • Ring Djursland
  • 13/09/09 - Ring Djursland - Advan Cup

  •  
    Reklamer

    Peugeot Holbæk


    Peugeot Roskilde