207 Spider Cup DK   20/08/09

Kent Iversen: ”Jeg bliver klar”
207 Spider CupSønderjyden har haft travlt med genopbygningen af sin bil efter kolbøtte
Det er ikke kun på racerbanen, at det skal gå stærkt i motorsporten. Også mellem løbsweekenderne er der fart på. Bare spørg Kent Iversen, Lysabild, og hans trofaste mekaniker, Hans Jørgen Bonefeld. Siden forrige afdeling af Peugeot Spider Cuppen for halvanden uge siden har duoen haft mere end travlt med at blive klar til weekendens FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark på FDM Jyllandsringen, for den sønderjyske racerkører præsterede nemlig at slå hele to kolbøtter med sin racerbil.

”Vi mangler bare nogle små skruer til at samle plasticen med, ellers er vi klar,” siger Kent Iversen. ”Men hvis ikke jeg havde haft min mekaniker Hans Jørgen, så ville jeg ikke kunne komme til start. Selv om han for nylig var så uheldig at miste noget af sin finger, så har han knoklet dag og nat med at få racerbilen klar.”


Kent Iversen mangler blot et par skruer til at få bilen klar til weekendens FDM’s 100 års Jubilæums GP Danmark.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det famøse uheld overgik Kent Iversen under tidtagningen til forrige løb i Peugeot Spider Cuppen på Padborg Park, hvor han befandt sig i en af banens hurtige passager, da det gik galt.

”Bilen stod i femte gear, da vi fik kikket på den, og jeg tog den med fuld skrald igennem chikanen, så det var nok med 150-160 km/t, at jeg slog to kolbøtter,” forklarer Kent Iversen, som endte med at kikke ned i gruset, da flyveturen var overstået. ”Folkene var hurtigt fremme og hjælpe mig, og jeg kan takke min HANS-krave om styrthjelmen for, at der ikke skete noget, for der var rimeligt smæk på.”

Bilen blev dog noget medtaget af rulleturen.
”Hele bundpladen var rykket af. Det samme var alle karrosseridelene, og så røg der to kølere. Det lyder ikke af meget, men det blev alligevel dyrt. Selvfølgelig ikke når man tænker på, hvor lidt man kan få til en DTC-bil for de penge, men alligevel er det mange penge,” siger Kent Iversen.

Gennem årene er der mange racerkørere, som efter lignende episoder har taget deres deltagelse i motorsporten op til revision. Men ikke Kent Iversen.
”Når man ligger på hovedet, og man kan se noget, der drypper, så kommer der naturligvis tanker frem om ild, og man tænker på sine to børn derhjemme,” indrømmer han.

”Men jeg er ikke blevet bange. Så skulle jeg bare være blevet hjemme. Jeg har prøvet at være blevet hentet med ambulance efter motocross uheld og andre uheld. Det var da ikke sjovt at rulle, men det gik godt og hjælpen var fremme hurtigt. Alle har været flinke.”

Stillingen i Peugeot Spider Cup:
Pl. Kører Hjemsted Mærke Point
1 Ronnie Bremer USA Peugeot Spider 160
2 Søren Mosebo Rødovre Peugeot Spider 128
3 Allan Olsen Holbæk Peugeot Spider 103
4 Kent Iversen Lysabild Peugeot Spider 86
- Johnny Vejlebo Roskilde Peugeot Spider 86
6 Christian Ree Vedbæk Peugeot Spider 72
7 Rune Simoni Roskilde Peugeot Spider 26
8 Henrik Jansen Roskilde Peugeot Spider 25
9 Kim Rødkjær Hornsyld Peugeot Spider 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kent Iversen
  • Jyllandsringen
  • 23/08/09 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK

  •  
    Reklamer

    Peugeot Roskilde


    Peugeot Holbæk