207 Spider Cup DK   02/07/09

Spider Cup, nu med 8 Spiders…
207 Spider CupEn meget varm og flot weekend på Jyllandsringen, viste 2 heat i den spændende Spider Cup ikke den store forskel i toppen af kørerne. I begge heat blev det de samme 4 der besatte de første 4 pladser. Med en meget stærk kørende Ronny Bremer, og med derefter som perler på snor, Søren Mosebo, Kent Iversen og Allan Olsen… i skarp forfølgelse af hinanden og i samme rækkefølge i begge heat.

I denne weekend var 2 ”nye” Spidere denne gang at finde på startopstillingen i juni løbet, nemlig Kim Rødkjær som også kørte Spider i 2008, og ligeledes Thomas Mueller, som deltog i SEC i sin Spider på Ring Djursland 2008. Selvom der i Juni løbets fine program stod at vi også skulle få Henrik Jansen fra Roskilde at se, ja så bliver det desværre først efter sommerferien vi får den lyseblå Spider fra Roskilde at se igen.

Omgangstiderne i feltet er i år hurtigere end sidste år, Spiderne er også blevet opdateret med ny gearkasse og har nu 215 hk, så er der kommet mere fart i feltet.

Kim Rødkjær er tilbage i Spider Cup, efter en afstikker i Aquila klassen. Rødkjær var også med i Spider Cup sidste år, men tog en afstikker i Aquila klassen da sæsonen 2009 startede. Som Kim Rødkjær fortæller:
”Lidt af et ”helvedes monster” og med mange flere heste end i Spideren, det måtte prøves. I Spideren er det meget mere op til ham bag rattet med kørslen, det er en rigtig sjov racerbil at køre, giver udfordring og mere køretid, det er fedt”.


Kim Rødkjær… tilbage i Spider Cup.
(Foto: MetteViktoria, MetVik Design)

Til spørgsmålet om vi får Kim Rødkjær at se på Spa Francorchamp var svaret:
”Ja, jeg vil gerne med, men jeg vil gerne pille noget mere af min omgangstid, 1½ til 2 sekunder. Feltet kører stærkt i år, men det vil være fedt at komme med til Spa”.

Christian Ree så vi også i Spider Cup i 2008. En fræk, elegant matsort Spider med en tændt Christian Ree bag rattet.
”Jeg synes det går bedre og bedre, jeg har fået mere fart i Spideren siden sidste år, jeg har godt nok ikke fået testet siden sidste løb, men vi har fundet et godt setup denne gang og jeg har fået bedre mental forståelse for Spideren, fundet mere fart og holder mere på, mere rutine. Jeg synes også Spideren er bedre i år, den er nemmere at redde hvis man laver en lille kørefejl. Der er bedre bremser, bedre gearskifte. Det er blevet en sjovere racer, mere eftergivende.”


Christian Ree… i sin sorte Spider.
(Foto: MetteViktoria, MetVik Design)

Til spørgsmålet om vi får Christian Ree at se på Spa Francorchamp var svaret:
”Jeg regner med at jeg skal med, det er mit udgangspunkt, og jeg vil se det som en chance og det er en meget kærkommen chance.”

Allan Olsen tog, i sin Castrol farvede Spider i andet heat denne weekend, over 1 sekund af sin omgangstid fra Juni løbet sidste år på Jyllandsringen og det var meget tydeligt, at Allan Olsen i Nr. 33 har fået rigtig godt fat i sin Spider, blandt andet ved flere flotte overhalinger. Der bliver desværre kun en Spider repræsenteret fra Team GoGo Vitesse på Spa Francorchamp. Allan Olsen er den der tager sin Castrol farvet Spider med på denne enestående oplevelse, og der er ingen tvivl om at det er en stor oplevelse der venter forude for Allan Olsen, og han glæder sig.


Team GoGo Vitesse…de kendte Castrol farvede Spiders, Allan Olsen og Johnny Vejlebo.
(Foto: MetteViktoria, MetVik Design)

En profil der allerede på nuværende tidspunkt har gjort sig meget bemærket i Spider Cup 2009, er Kent Iversen. Med sidste års Danmarksmesterskab i Advan Cup, så måtte der jo nyt til. Fra en Peugeot 307 T6 til Peugeot 207 Spider, ja det ser ud til at Iversen befinder sig godt i den åbne Spider, en til med meget elegant dekoreret Spider. Denne weekend bragte Iversen 2 tredje pladser, dog kæmpede Iversen intenst i 2 heat for at holde sin anden plads, men Søren Mosebo var vedholdende og fik halvvejs i løbet overtaget anden pladsen fra Iversen.


Kent Iversen… gjorde atter god profil.
(Foto: MetteViktoria, MetVik Design)

Når man spørger Kent Iversen selv, hvordan det går, får man svaret:”Det går godt nok”, og så får man et noget genert smil retur. Heldigvis har Iversen et team bag sig, som kan fortælle lidt om denne ydmyg jyde. Kent Iversen har hele sin familie bag sig når han skal køre, der er et solidt teamwork bag Kent. De fortæller at Kent er en vindertype og at det kun er førstepladser der tæller.

Hans team ved, at inden løb lader Kent op på sin helt egen måde. Teamet bag Iversen udtaler: ”Han vil være sig selv og lader op med at gå stille rundt, vi skal bare lade ham være”, og så smiler de. Det har dog ikke været uden ”omkostninger” for Kent Iversen at tilpasse sig hans Spider, vinter pausen er blandt andet blevet brugt til at komme af med 20 kilo fra sidebenene.

Til spørgsmålet om vi får Kent Iversen at se på Spa Francorchamp var svaret:”Det vil jeg rigtig gerne, men det er stadig uvist endnu om jeg kommer af sted”. Vi kan kun krydse fingre for at vi får den blå og sølvfarvede Spider fra Team SH Bilcenter Motorsport at se.

MetteViktoria, MetVik Design


Læs mere om:
 • Allan Olsen
 • Christian Ree
 • Johnny Vejlebo Nielsen
 • Kent Iversen
 • Kim Rødkjær
 • Ronnie Bremer
 • Søren Mosebo
 • Thomas Mueller
 • Jyllandsringen
 • 28/06/09 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK

 •  
  Reklamer

  Peugeot Roskilde


  Peugeot Holbæk