Advan Cup   03/05/09

David Falch gjorde rent bord i Advan Cup-comeback
Den tidligere DTC-kører vandt premieren for de serienære standardvogne
Klassen for de gadebaserede standardvogne, Advan Cup, tog søndag hul på sæsonen. På FDM Jyllandsringen blev årets første afdeling kørt, og det blev en søndag, der i den grad blev præget af en kører. David Falch, Roskilde, kom, så og sejrede nemlig i sin comebackweekend.

Sjællænderen var sidst med i klassen i 2004, hvor han sikrede sig sin anden bronzemedalje i træk. Siden har han kørt Danish Touringcar Championship og Peugeot Spider Cup, men i år gælder det så et nyt mesterskabsforsøg i Advan Cuppen. Og man må sige, at David Falch kom godt fra start. Han satte hurtigste tid i tidtagningen, havde en halvsløj start på første løb, men kørte sig tilbage i front og vandt, inden han i andet heat kørte sig fra sjette- til førstepladsen.


Peter Obel og Bruno Rasmussen dystede om at komme først igennem første sving, men i begge løb var det David Falch (rød bil), som krydsede målstregen først.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Det var dejligt. Det var nemmere, end jeg lige havde regnet med,” smilede David Falch, efter at han havde modtaget sine to pokaler.
”Det har været en hektisk weekend. Første gang jeg overhovedet har været ude at køre i en racerbil i år, var til tidtagningen. Vi havde nemlig hele tiden troet på, at vi ville få vores nye Peugeot 308 færdig, men der mangler stadig at komme dele hjem fra Frankrig til den. Så købte min sponsor OJ Maskinudlejning denne her Peugeot 307, som jeg kender godt, for det er en af de gamle biler, som jeg selv har været med til at bygge op, så vi vidste, hvordan den skulle stå. Det gik fint. Det var dejligt.”

Det var klassens drevne kørere, som dominerede topstriden i klassen for de serienære standardvogne. De tidligere medaljetagere i klassen, Niels Ole Andersen, Jelling, Kim Lund, Silkeborg, og Bruno Rasmussen, Tyskland, var alle en tur forbi podiet efter et af de to løb, men der var også en helt ny pokalmodtager.

Det var Peter Obel, Kalundborg. For to år siden kom han ind i klassen som sponsor for en kører. Siden valgte han selv at sætte sig bag rattet, og efter en 2008-sæson tilbragt midt i feltet har han gjort alvorlige fremskridt ved starten på den nye sæson. I det første løb kørte han således en andenplads hjem, selv om han blev presset hårdt af veteranen Niels Ole Andersen, mens han i det andet løb sikrede sig en fjerdeplads, så han nu indtager den sammenlagte andenplads i tabellen.

Flere kørere brugte dagen på at køre sig op gennem rækkerne. Bruno Rasmussen kom således til sidst på podiet i andet heat efter at være blevet skubbet af banen i første heat, mens Ole Luton, Støvring, sluttede dagen med en femteplads. Men han var startet søndagen med at sætte sin Ford Focus i autoværnet.

”Jeg er ked af at sige det, men det var nok en kørerfejl,” smilede Ole Luton bagefter.
”Det er vist noget med, at når bilen smutter, så gælder det bare om at give gas i stedet for at slippe. Bilen kom ind over græsset og så tænkte jeg, at jeg nok godt kunne holde den, når den kom ud på asfalten, men så meget bid var der ikke.”

Stillingen i Advan Cup:
Plac. Kører Mærke Point
1 David Falch Peugeot 307 43
2 Peter Obel Peugeot 307 32
3 Kim Lund Peugeot 307 30
4 Bruno Rasmussen Peugeot 307 21
5 Steffen Larsen Peugeot 307 19
- Ole Luton Ford Focus 19
7 Niels Ole Andersen Peugeot 307 15
- Peter Olsen Peugeot 307 15
9 Jesper Gregersen Peugeot 307 13
- Kim Holmgaard Chevrolet Lacetti 13
- Anders Majgaard Peugeot 308 13
12 Anders Christensen Peugeot 307 11
13 Carsten Rasmussen Peugeot 307 9
14 Michael R. Jensen Peugeot 307 8
15 Peter Juhl Jensen BMW 320i E90 4

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Bruno Rasmussen
 • David Falch
 • Kim Lund Johansen
 • Niels Ole Andersen
 • Peter Obel
 • Jyllandsringen
 • 03/05/09 - Jyllandsringen - Advan Cup

 •  
  Reklamer

  Peugeot Holbæk


  Peugeot Roskilde