Advan Cup   18/09/08

Sønderjyde kan genvinde DM på hjemmebane
Kent Iversen kan i weekenden sikre sig sin anden titel i en Peugeot 307
Kent Iversen, Lysabild, kan det med at køre stærkt i en gadebaseret racerbil. For tre år siden blev han Danmarksmester i Yokohama Cuppen, der er forløberen for den nuværende Advan Cup. Dengang kørte han i en sølvgrå Peugeot 307, og takket være fem sejre og en stribe andre topresultater var han så suveræn, at han i sæsonens næstsidste mesterskabsafdeling på Padborg Park kunne sikre sig DM-titlen.

I år har den alsiske skraldemand muligheden for at gentage kunststykket i klassen for de serienære standardvogne.

Efter den første DM-titel skulle drømmen om at deltage i Danish Touringcar Championship prøves af i 2006, og selv om talentet rakte langt, er det ikke altid alene afgørende for succes i den hårde kongeklasse, så derfor vendte Kent Iversen sidste år tilbage til Advan Cuppen. Her viste han sig snart at være en af klassens hurtigste folk, men en forårssæson fyldt med uheld betød, at han aldrig reelt var med i titelkampen.

Det har han til gengæld været i år. Første halvdel af sæsonen udløste syv sejre ud af otte mulige, og i det løb, han ikke vandt, scorede han en andenplads. Det har bragt ham i en situation, hvor han ved weekendens Padborg Super Prix kan gentage kunststykket fra 2005. Nemlig at blive Danmarksmester før tid, og det kræver ikke nødvendigvis en ny sejr.

”Det gælder også om at bruge hovedet,” siger Kent Iversen. ”En gang imellem skal man lade være med at køre efter sejren. Nogle gange er det bedre bare at køre nogle tredje- og fjerdepladser hjem frem for at satse, så man ryger af banen, sådan som Jan Magnussen gjorde det sidste gang i DTC på Sturup Raceway.”


Kent Iversen behøver ikke at være foran Bruno Rasmussen (t.v.) og Peter Olsen (t.h.) ved Padborg Super Prix for at blive Danmarksmester. Men det vil ikke skade hans muligheder.
(Foto: Birger Vilén)

Sønderjyden oplevede selv ved Advan Cuppens løb samme sted, at træerne ikke vokser ind i himlen, selv om man fører mesterskabet. Først ødelagde han en motor, og siden løb han ind i et andet teknisk problem.

”Da starten skulle til at gå, kunne jeg ikke få bilen til at gå i gear. Jeg måtte prøve det ene gear, og så det andet gear, men det eneste, jeg kunne få til at virke, var tredjegearet, og det kørte jeg så hele løbet i,” siger Kent Iversen. ”Det gik egentlig meget godt. Jeg nåede at komme op på fjerdepladsen, da jeg så overså et gult flag og overhalede, så jeg fik en stop-and-go-straf. Men jeg kan jo heller ikke vinde hver gang.”

Netop det sidste er det, som Kent Iversens konkurrenter håber på. De skal nemlig til fadet og sikre sig pokalerne, hvis de skal forhindre ham i at få sin anden guldmedalje.

Peter Olsen, Havdrup, er nærmeste forfølger. Efter en lidt svingende forårssæson har han fået fart og stabilitet i sin hvide og grønne Peugeot 307. I fem af de seneste seks løb er han endt på podiet, og på Sturup Raceway kunne han endelig vinde sit første løb i Advan Cuppen. Alt sammen har det betydet, at han målt over de seneste tre mesterskabsafdeling er den mest scorende kører i klassen, hvor der også er andre, som vil til fadet.

Bruno Rasmussen, Tyskland, og Anders Majgaard, Søborg, var begge med fremme, da der sidst blev kørt løb i Advan Cuppen på Padborg Park, og mens Bruno Rasmussen tidligere har vundet løb i klassen, har Anders Majgaard den ekstra motivation, som består i, at han endnu jagter sin første sejr. Og her var han faktisk meget tæt på at erobre den største pokal ved sidste års udgave af Padborg Super Prix.

Stillingen i Advan Cup:
Plac.KørerMærkePoint
1.Kent IversenPeugeot 307219
2.Peter OlsenPeugeot 307164
3.Bruno RasmussenPeugeot 307148
4.Anders MajgaardBMW 120i147
5.Lars HøjrisPeugeot 307116
6.Michael SkipperFord Fiesta ST 150104
7.Kim HolmgaardSeat Leon100
8.Ole LutonFord Focus89
9.Nick ReimersøSuzuki Swift86
10.Anders ChristensenPeugeot 30781
11.Jan LaustenPeugeot 30771
12.Dan BirkelevSuzuki Swift51
13.Peter ObelPeugeot 30739
14.Carsten RasmussenPeugeot 30734
Sonny NielsenPeugeot 30734
16.Poul Erik JensenWV Golf 2,0 FSI32
17.Rasmus NielsenPeugeot 30727
18.Michael LarsenPeugeot 20613
19.Søren HolePeugeot 3077
20.Michael JacobsenPeugeot 3076
Lasse SøbirkPeugeot 2066
22.Ole EberhardMG Rover ZR1605
23.Bjarne JensenPeugeot 2063
Allan BengtssonSuzuki Swift3
25.Bernt Stott JørgensenPeugeot 2061

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Bruno Rasmussen
 • Kent Iversen
 • Peter Olsen
 • Padborg Park
 • 21/09/08 - Padborg Park - Advan Cup - DM

 •  
  Reklamer

  Peugeot Roskilde


  Peugeot Holbæk