Advan Cup   19/05/08

Kent Iversen og Bruno Rasmussen i duel om sejren
Pole position-vinder Michael Skipper stoppet af teknisk defekt
Der var tre hovedaktører i spillet om førstepladsen, da anden afdeling af Advan Cuppen blev afviklet i forbindelse med Djurslands Banks DTC Weekend på Ring Djursland. Sidste års nummer to og tre i kampen om Danmarksmesterskabet, Bruno Rasmussen, Tyskland, og Kent Iversen, Lysabild, blev denne gang udfordret af Michael Skipper, Lundby, der i sin Ford Fiesta ST150 var blevet noteret for hurtigste omgang i tidtagningen.

Sydsjællænderen fik imidlertid kun de tre points, som hans pole position udløste, ud af indsatsen på Ring Djursland. Under opvarmningsomgangen fik hans bil teknisk defekt, så han måtte udgå før starten, men det udløste også et oliespor rundt på banen, der generede den øvrige del af feltet.

Bruno Rasmussen var dog bedst til at udnytte situationen, da han gik i front foran Kent Iversen, mens forfølgernes udsyn blev begrænset af støvet fra det absorptionsmiddel, der var blevet strøet for at opsuge olien. Men Bruno Rasmussen fik i første omgang kun frit udsyn over en enkelt omgang, for så var Kent Iversen smuttet forbi, og selv om sønderjydens bil var forsynet med den maksimale succesballast på 80 kg, var det tilsyneladende ikke nogen hindring for ham.


Bruno Rasmussen har lagt sig i front i Advan Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Noget anderledes gik det i andet heat for de serienære standardvogne. Startopstillingen bestemmes af resultatet af første heat, dog således at de seks første starter i omvendt rækkefølge. Dette betød, at klassens nestor, Anders Christensen, Egå, skulle starte fra pole position ved siden af Kim Holmgaard, Aalborg, men i starten ramte de to kørere hinanden, så Anders Christensen ødelagde et forhjulsophæng, mens Kim Holmgaard sad fast i gruset. Situationen kunne Bruno Rasmussen udnytte til at tage føringen foran Nick Reimersø, Tåstrup, og Kent Iversen, men sønderjyden var hurtigt forbi den sjællandske Suzuki Swift-kører, og han halede herefter ind på Bruno Rasmussen. Men selv om han kom tæt på, fandt han aldrig en vej forbi.

Dagens sensation leverede Lars Højris, Struer. Vestjyden havde kvalificeret sig til en startposition som nummer seks til første heat, men takket være stabil kørsel og en række overhalinger lykkedes det ham at køre sig frem til en tredjeplads og dermed sin første pokal i Advan Cuppen. I andet heat kunne præstationen dog ikke gentages. Her lå han længe på en femteplads, indtil han måtte udgå med defekt.

Rollen som leverandør af den positive overraskelse i dette heat blev overtaget af Michael Larsen, Sverige, der er en af sæsonens debutanter. Første heat havde blot udløst en fjortendeplads, men en kanonstart bragte ham frem på ottendepladsen, og selv om han kortvarigt var fremme på syvendepladsen, endte han som nummer otte, et lille sekund foran Poul Erik Jensen, Viby J.

Stillingen i Advan Cup:
Plac.KørerMærkePoint
1.Kent IversenPeugeot 30782
2.Bruno RasmussenPeugeot 30764
3.Peter OlsenPeugeot 30748
4.Nick ReimersøSuzuki Swift41
5.Anders MajgaardBMW 120i40
6.Lars HøjrisPeugeot 30737
7.Anders ChristensenPeugeot 30736
8.Dan BirkelevSuzuki Swift31
9.Ole LutonFord Focus25
10.Kim HolmgaardSeat Leon 2,0 FSI23
11.Michael SkipperFord Fiesta ST 15020
12.Peter ObelPeugeot 30718
13.Jan LaustenPeugeot 30716
Carsten RasmussenPeugeot 30716
15.Poul Erik JensenWV Golf 2,0 FSI15
16.Michael LarsenPeugeot11
17.Rasmus NielsenPeugeot 3077
18.Bjarne JensenPeugeot 2063
19.Allan BengtssonSuzuki Swift2

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bruno Rasmussen
  • Kent Iversen
  • Ring Djursland

  •  
    Reklamer

    Peugeot Holbæk


    Peugeot Roskilde