Advan Cup   15/05/08

Kent Iversen: ”Jeg skal bare have nogle points”
Efter en weekend med maksimumpoints venter en weekend med maksimumvægt
Kent Iversen, Lysabild, går fra den ene maksimumweekend til den anden. Først på måneden gjorde han rent bord i Advan Cuppen, da han på FDM Jyllandsringen var hurtigste mand i tidtagningen, vandt første heat i suveræn stil og kørte sig fra sjette- til førstepladsen i andet heat. Det gav maksimumpoints til køreren, der tilbage i 2005 vandt sin første titel i klassen for de serienære racerbiler.

Den kommende Djurslands Banks DTC Weekend bliver også en maksimumweekend for sønderjyden, men på en anden måde. Hans suveræne stil i sæsonstarten har nemlig også udløst to gange 40 kg succesballast – det maksimale – hvorfor han stiller til start i feltets vel nok tungeste bil.


Et kik på listen over succesballast viser, at Kent Iversen er oppe på maksimumgrænsen i den kommende weekend på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg tror da nok, at det skal gå, når jeg er så tung i forvejen,” ler Kent Iversen med henvisning til sin egen fysik. ”Jeg skal bare have nogen points, for der er ingen, som siger, at jeg skal vinde det hele igen.”

I en af de andre populære standardvognsklasser – Danish Touringcar Championship – anvendes der også succesballast og andre tillægsvægte for at gøre konkurrencen mellem deltagerne og deres biler så tæt og jævnbyrdig som muligt. Her kan man ofte opleve kørerne beklage sig højlydt over ekstra bly i bilen. Men ikke fra Kent Iversen.

”Jeg er glad for, at det bliver på Ring Djursland, at jeg skal køre med de mange kilo, for Ring Djursland er meget mere skånsom ved bilen, når der meget vægt i den. Vi har da før set folk sætte banerekord på banen med 80 ekstra kilo, men det havde været noget helt andet på Jyllandsringen,” siger Kent Iversen, der også godt ved, hvem han skal pege på som sine værste konkurrenter.

”Ole Luton og Anders Majgaard var stærke på Jyllandsringen. Jeg tror, at det også bliver dem, jeg skal kæmpe mod denne gang.”

Stillingen i Advan Cup:
Plac.KørerMærkePoint
1.Kent IversenPeugeot 30743
2.Anders MajgaardBMW 120i27
3.Peter OlsenPeugeot 30726
Bruno RasmussenPeugeot 30726
Anders ChristensenPeugeot 30726
6.Ole LutonFord Focus25
7.Lars HøjrisPeugeot 30720
8.Michael SkipperFord Fiesta ST 15017
9.Nick ReimersøSuzuki Swift13
Dan BirkelevSuzuki Swift13
11.Kim HolmgaardSeat Leon 2,0 FSI12
12.Peter ObelPeugeot 3078
13.Jan LaustenPeugeot 3076
14.Rasmus NielsenPeugeot 3072
Poul Erik JensenWV Golf 2,0 FSI2
Allan BengtssonSuzuki Swift2

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kent Iversen
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - Advan Cup - DM

  •  
    Reklamer

    Peugeot Holbæk


    Peugeot Roskilde