SR1 Challenge   08/05/08

Første løb i Sportscar Endurance Championship
- køres på Ring Djursland den kommende weekend
Efter lørdagen 4-timers løb i DEC serien lørdag, bliver der søndag blændet op for endnu et 4-timers løb - her er der tale om premieren på klassen Sportscar Endurance Championship, hvor blandt andet den danske Aquila SR1 racer deltager for første gang, og det endda med en royal kører ved rattet.

Aquila SR1'eren er dog ikke eneste bilmærke på banen, for den skal her i konkurrence med både Peugeot 207 Spider Cup bilerne, samt den nye Radical SR3.

Mens Spider Cup deltagerne kørte deres to første løb sidste weekend, så bliver der tale om det første løb for Aquila og Radical racerne.
Man kan vel næsten skrive at der køres 'dansk-verdenspermiere' for Aquila SR1's vedkomne, da det er første gang den indsættes i et racerløb.

Kristian Poulsen er blandt de Sportscar Endurance Championship deltagere der skal køre i den dansk byggede Aquila SR1.
(Foto: Motorsporten.dk)

Til Sportscar Endurance Championship løbet på Ring Djursland er der tilmeldt fem Aquila SR1 racere, og de kommer til start med yderst kompetente kørere bag rattet, heriblandt to nuværende og en tidligere DTC kører: Michel Nykjær, Kristian Poulsen samt Jens Enemark.
Det er også i en Aquila SR1 racer at vi finder weekendens royale deltager HKH Prins Joachim fra Cortina Racing, der stiller op sammen med Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner.

Peugeot 307 Spider Cup deltagerne kommer til at dominere Sportscar Endurance Championship feltet, i alle tilfælde rent antal mæssigt.

Der er indtil nu 13 Peugeot 207 Spider Cup racere på startlisten, også her tæller startlisten flere topkørere fra alle de danske klasser, samt en del internationale kørere fra blandt andet Sverige, Tyskland og New Zealand.
Derudover er der tilmeldt en enkelt Radical SR3, der har den tidligere Speedway mester Jan O. Pedersen som den en af kørerne.

Jan O kommer med den første Radical SR3 i Danmark.

Radical SR 3Jan O. Pedersen

Deltagerne i Sportscar Endurance Championship kører første gang på banen søndag klokken 09:55 til 11:25 til en kombineret træning og tidtagning, og klokken 13:00 starter selve 4-timers løbet.

Men det er dog ikke kun Sportscar Endurance Championship kørerne der skal på banen, Syver Race Cup og 1600 Challenge klasserne kører hver to løb af 13 omgange, så der bliver masser af motorsport at kigge på hele dagen.