Advan Cup   06/05/08

Stærk sæsonstart for Kent Iversen
2005-mesteren fik solid start på et nyt titelangreb i standardvognsklassen
Kent Iversen, Lysabild, vandt i 2005 Danmarksmesterskabet i Advan Cuppen, og efter en sæson i DTC-klassen vendte han i 2007 tilbage til klassen for de serienære standardvogne. Men en række uheld betød, at han ikke blev nogen reel kandidat til mesterskabstitlen, men det tegner sønderjyden til at blive i år.

På FDM Jyllandsringen havde konkurrenterne således mere end svært ved at følge med Kent Iversen, der i sin Peugeot 307 var hurtigst i tidtagningen og vandt første heat, uden at der på noget tidspunkt var tvivl om udfaldet.

Lørdagens positive overraskelse var Ole Luton, Skørping. Bag rattet af feltets eneste Ford Focus lykkedes det ham at køre en flot og sikker andenplads hjem, og han var eneste kører, som formåede at bryde den Peugeot-dominans, som klassen har været præget af.


Tæt kamp i Advan Cuppen mellem Ole Luton (29), Anders Majgaard (18), Kent Iversen (10) og Bruno Rasmussen (2). Kent Iversen vandt begge heats.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Tætteste kamp i lørdagens heat stod Bruno Rasmussen, Tyskland, og Anders Christensen, Egå, for. De to fulgtes ad hele løbet igennem på tredje- og fjerdepladsen, men i den sidste halvdel af løbet blev kampen mellem dem tættere og tættere, dog uden at der blev byttet pladser.

Kent Iversen viste for alvor sin styrke i søndagens heat for Advan Cuppen, hvor startrækkefølgen for de seks første byttes rundt, hvorfor sønderjyden måtte starte som nummer seks. Men støt og roligt fik han arbejdet sig forbi de konkurrenter, som nu lå foran ham.

Allerede på anden omgang måtte Bruno Rasmussen kapitulere. To omgange senere var det Anders Christensens tur, og på femte omgang passerede Kent Iversen Peter Olsen, Havdrup, så han indtog andenpladsen. Nu var det blot Anders Majgaard, Søborg, som manglede, men også ham fik Kent Iversen indhentet, og takket være en overhaling på den syvende af de ti omgange kunne sønderjyden score sin anden sejr på to dage.

Kent Iversens overhalinger blegnede dog noget i forhold til dem, som Ole Luton præsterede.

Nordjyden skulle ellers være startet løbet som nummer to, men han nåede for sent frem til banen og måtte i stedet starte fra pitten. Men trods det hårde udgangspunkt lod Ford Focus-køreren sig ikke gå. Frem til løbets syvende omgang leverede han mindst en overhaling på omgang på FDM Jyllandsringen, og da det ternede flag var blevet svunget, var han nået frem til en tiendeplads.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • Kent Iversen
 • Jyllandsringen
 • 04/05/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM

 •  
  Reklamer

  Peugeot Holbæk


  Peugeot Roskilde