Advan Cup   30/04/08

Tronskifte i Advan Cuppen
Der skal findes en ny mester i klassen for de serienære standardvogne
Kim Lund, Silkeborg, er den mand, alle deltagerne i Advan Cuppen har stræbt efter at slå igennem de to seneste sæsoner. Men både den dobbelte Danmarksmester og alle hans rivaler står overfor nye udfordringer i år.

Kim Lund har nemlig besluttet sig for at gøre et nyt forsøg i Danish Touringcar Championship, og det betyder, at der skal findes en ny mester i klassen for de serienære standardvogne.

Kørerne står næsten i kø for at overtage tronen i klassen. Stort set alle topkørerne fra sidste sæson er atter at finde i årets felt, og det virker oplagt at pege på nogle af de kørere, der også var med i medaljekampen sidste år, når man skal udpege årets mesterskabsfavoritter.

De to Peugeot 307-kørere Bruno Rasmussen, Tyskland, og Kent Iversen, Lysabild, tog sølvet og bronzen sidste år, så de er svære at komme udenom. Bruno Rasmussen havde sin bedste sæson nogensinde, mens Kent Iversen til gengæld var den eneste kører, der for alvor kunne true Kim Lund, når det gjaldt farten. Til gengæld kneb det med heldet for sønderjyden, der er tidligere mester i klassen, men kan han undgå tekniske problemer, virker han som en omlagt titelkandidat.


Et udsnit af kørerne i Advan Cuppen (f.v.): Kim Holmgaard, Lars Højris, Ole Luton, Poul Erik Jensen, Anders Christensen, Peter Obel, Carsten Rasmussen og Bruno Rasmussen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men selv om Kim Lund er rykket til DTC-klassen, bliver de velkendte lyserøde farver fra hans team alligevel at finde i klassen. Kim Holmgaard, Aalborg, er nemlig blevet hans teamkammerat, hvilket samtidig har betydet en helt ny kulør til feltets enlige Seat Leon, som nordjyden satser på at køre helt til tops.

Som i tidligere sæsoner kan Advan Cuppen præsentere et meget bredt udsnit af de standardvogne, man kan opleve på gade og vej. Intet mindre end otte forskellige modeller fra seks fabriker vil være repræsenteret på FDM Jyllandsringen ved weekendens sæsonpremiere.

Michael Skipper, Lundby, og Ole Luton, Støvring, er således Fords repræsentanter i feltet, hvor de kører henholdsvis en Ford Fiesta ST150 og en Ford Focus, mens Anders Majgaard, Søborg, og Poul Erik Jensen, Viby J, har valgt de tyske modeller BMW 120i og VW Golf FSI.

Endelig er der feltets mindste bil i form af en Suzuki Swift, men selv om den blot råder over en motorstørrelse på godt 1,6 liter og dermed kun udnytter 80 % af klassens maksimale slagvolumen, så er den konkurrencedygtig.
Bilerne i Advan Cup skal nemlig alle opfylde et vægt/effekt-forhold, og derfor har Swift-kørere som Dan Birkelev, Glostrup, og Nick Reimersø, Tåstrup, tidligere formået at blandt sig i topstriden, hvilket de også satser på at gøre denne gang.

Feltet i Advan Cuppen:
#KørerMærke
2Bruno RasmussenPeugeot 307
4Jan LaustenPeugeot 307
5Poul Erik JensenWV Golf 2,0 FSI
6Kim HolmgaardSeat Leon 2,0 FSI
7Carsten RasmussenPeugeot 307
8Michael SkipperFord Fiesta ST 150
10Kent IversenPeugeot 307
11Michael LarsenPeugeot
12Peter OlsenPeugeot 307
18Anders MajgaardBMW 120i
20Peter ObelPeugeot 307
21Rasmus NielsenPeugeot 307
24Nick ReimersøSuzuki Swift
25Dan BirkelevSuzuki Swift
26Uffe HolmSuzuki Swift
29Ole LutonFord Focus
33Lars HøjrisPeugeot 307
56Anders ChristensenPeugeot 307
87Bjarne JensenPeugeot 206

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Bruno Rasmussen
 • Kent Iversen
 • Jyllandsringen
 • 04/05/08 - Jyllandsringen - Advan Cup - DM

 •  
  Reklamer

  Peugeot Holbæk


  Peugeot Roskilde